
CATERING WIELKANOCNY

MENU
Zupy i dania w słoiku:
Żur śląski na własnym zakwasie z białą kiełbasą, grzybami i wędzonym boczkiem - słoik 0,9 l / 45 zł
Barszcz na gęsinie z truflą i świeżym majerankiem - słoik 0,9 l / 26 zł
Bigos w słoiku z dziczyzną - słoik 0,9 l / 40 zł
Pasztety i wędliny:
Pasztet z indyka i gęsiny z suszoną morelą i pistacjami, pieczony 250 g / 20 zł
Pasztet z dziczyzny z borowikiem, pieczony 250 g / 30 zł
Pate z wątróbki z tymiankiem na koniaku - 250 g / 20 zł
Mięsiwo wieprzowe z majerankiem i czosnkiem - 250 g / 28 zł
Smalec wieprzowy z jabłkiem, cebulką i majerankiem - 250 g / 14 zł
Biała kiełbasa parzona wieprzowa 1 kg / 45 zł
Kiełbasa wędzona, podsuszana 0,5 kg / 25 zł
Kabanosy wędzone, podsuszane 0,5 kg / 25 zł
Baleron wędzony, parzony 0,5 kg / 25 zł
Schab wędzony, parzony 0,5 kg / 25 zł
Szynka wędzona 0,5 kg / 25 zł
Boczek wędzony, parzony 0,5 kg / 25 zł
Dania mięsne:
Rolada wołowa 1 szt / 25 zł
Udko kacze confit 1 szt / 23 zł
Kaczka w całości z wątróbką, kaszą pęczak, rodzynkami i jabłkami 1 szt ok. 2 kg / 120 zł
Dodatki do dań :
Kapusta zasmażana z grzybami i świeżym koprem 400 g / 20 zł
Kapusta modra z żurawiną, goździkami i miodem, duszona w czerwonym winie 400 g / 20 zł
Buraczki pieczone z jabłkiem i chrzanem w emulsji maślanej 400 g / 20 zł
Kopytka smażone na maśle 0,5 kg / 20 zł
Sos ciemny z pieczenia 0,5 kg / 35 zł
Dania świeże:
Ćwikła z chrzanem 0,4 kg / 20 zł
Sos tatarski na jogurcie 0,4 kg / 20 zł
Desery:
Sernik gotowany z białą czekoladą 1 kg / 60 zł
Mazurek świąteczny dekoracyjny 200 g / 35 zł
Babka piaskowa ok 0,5 kg / 25 zł
Babka cytrynowa ok 0,5 kg / 28 zł
Sprzedaż według wagi
Zamówienia przyjmujemy do 11.04.2022
Odbiór 15.04.2022
recepcja@hotelgorczowski.pl
32 345 21 37